fbpx
Hem/Klimatkompensation/3 saker att tänka på gällande trädprojekt
  • trädprojekt

3 saker att tänka på gällande trädprojekt

3 saker att tänka på gällande trädprojekt

Många associerar klimatkompensation med just träd, men plantering och bevarande av träd är faktiskt bara en liten del av klimatkompensationsprojekten i världen. Det finns flera saker man behöver tänka på när det gäller projekt som går ut på plantering och bevarande av skog. Vi listar de tre viktigaste. 

Anledningen till att de flesta associerar klimatkompensationsprojekt med trädplantering kanske beror på den tydliga kopplingen i hur träd kan minska andelen koldioxid i atmosfären. Kanske har vi också en kulturellt positiv association till träd då de ofta signalerar liv, lugn, stabilitet och långsiktighet. Vi delar denna kärlek till träd, men är också medvetna om att det kan vara komplext när det kommer till just klimatkompensation

För oss är det självklart att välja projekt som är stabila och som även har positiva sidonyttor i området, oavsett om det gäller trädprojekt eller projekt inom förnyelsebar energi. Du kan därför vara trygg i att du får säker och existerande klimatnytta när du klimatkompenserar genom våra trädprojekt. Väljer du att köpa klimatkompensation direkt på klimatkompensera.se erbjuder vi trädprojektet Tropical Mix i Panama. För företag som beställer större volymer kan vi även erbjuda projektet Vichada i Colombia och Sodo & Humbo i Etopien.

Jag vill prenumerera på klimatkompensation