fbpx
Ebba Forsgren

Content creator, frilansare inom storytelling och skidåkare

Ebba Forsgren

Jag är född och uppvuxen i Åre (världens bästa ställe om du frågar mig). När jag var liten var det helt självklart att det skulle snöa hela vintern lång och att temperaturen skulle ligga under nollan från november till mars. Tyvärr har jag bara under mina 2.5 decennier på jorden redan hunnit märka stor skillnad på klimatet då vintrarna blir varmare och snön allt oftare uppenbarar sig som regn. Min största passion — skidåkning — kanske inte kommer vara möjlig i Åre om ett fåtal år. Den insikten är min största drivkraft till att försöka leva ett mer hållbart liv.

Jag var nyligen (maj 2020) deltagare på en seglingsexpedition runt Island med organisationen Ocean Missions. Syftet med expeditionen var att ge icke-vetenskapsmän (mig) chansen att vara delaktig i olika typer av undersökningar på havet. Vi undersökte marinlivet — mestadels valar och fåglar —, mängden mikroplaster, föroreningar och precis som jag har med bergen skapade jag därmed mig en nära relation till hur klimatförändringar påverkar haven.

Jag vill sprida ett optimistiskt budskap kring vår planet. Ett budskap som grundar sig i att det faktiskt finns kunskap, innovationer och möjligheter till att hålla oss under 1.5 graders-målet.

Under expeditionen filmade jag mycket och det blev tillslut en mini-dokumentär/vlogg. Jag fick så otroligt mycket bra respons från den filmen, vilket fick mig att inse hur kraftfullt det är att berätta om det man brinner för och hur stor påverkan man kan ha på sin omvärld. Jag vill sprida ett optimistiskt budskap kring vår planet. Ett budskap som grundar sig i att det faktiskt finns kunskap, innovationer och möjligheter till att hålla oss under 1.5 graders-målet. Vi alla kan och måste göra skillnad — och det behöver inte vara så svårt eller överväldigande.

Jag är väldigt stolt över att vara klimatambassadör för klimatkompensera.se. Det innebär att resor som jag ändå måste erkänna att jag gör då och då (mestadels med tåg, men ja det blir också en del bil och flyg) kan kompenseras och pengarna kan bidra till något bra.

Följ Ebba Forsgren

Tar du ditt klimatansvar?

Här kan du enkelt klimatkompensera dina utsläpp genom certifierade projekt.

JAG VILL KLIMATKOMPENSERA

Handboken om klimatkompensation

Boken ger svar på alla de vanligaste frågorna som rör klimatkompensation.

LÄS MER