fbpx
  • Tjänster
  • Klimatprojekt
  • Om klimatkompensation
  • Klimatskolan
  • Vanliga frågor
  • Om oss
Sv Eng

Frågor och svar om vår nylansering

Klimatkompensera.se lanserades 2017, efter att vi noterat att allt fler företag och privatpersoner efterfrågat ett smidigt sätt att beräkna och hantera sin klimatpåverkan i vardagen. Vi har över åren börjat fokusera alltmer på små- och medelstora företag som vill hantera sin klimatpåverkan men inte har möjlighet att använda våra övriga konsulttjänster, då vi noterat att allt fler av våra kunder är just företag. 

Att klimatkompensera, eller klimatfinansiera som vi föredrar att kalla det, är inte lösningen på klimatfrågan. Men det är en del av den! Tillsammans har vi hittills förhindrat utsläpp av 1.5 miljoner ton CO2e vilket är helt fantastiskt.

Vad är nytt med er hemsida? 

Först och främst – vår design och vårt utseende. Vår sida är mer avskalad och mer lättnavigerad med fokus på just användarvänligheten. Vi har även gjort det lättare för företag att använda våra tjänster och framför allt möjligheten att snabbt och enkelt beräkna företagets klimatavtryck. Självklart är du som privatperson också varmt välkommen att fortsätta klimatkompensera!

Har era tjänster förändrats? 

Både ja och nej. Du kommer fortfarande att kunna klimatkompensera för flygresan, bilresan eller vad du vill i vår Ange själv-modul precis som vanligt! Däremot har vi valt att fokusera lite extra på små- och medelstora företag.

Har ni bytt ut era klimatfinansieringsprojekt?

Ja, vi har noggrant valt ut ett Gold Standard-certifierat projekt att klimatfinansiera istället för att ha 3 olika projekt. Läs mer om Karnatakaprojektet här. Gold Standard har bland de högsta kraven på marknaden och utöver den tydligt fastställda klimatnyttan måste projektet bidra till att uppfylla minst 3 av FN:s globala hållbarhetsmål och därför är det mycket viktigt för oss att erbjuda Gold Standard-certifierade projekt. Efter 17 år i branschen så kan ni lita på att det projekt vi valt ut även uppfyller kraven för additionalitet, bekräftade koldioxidminskningar, transparens och beständighet.

För er som prenumererar består projektportföljen av både Karnataka-projektet samt det exklusiva trädprojektet Vichada, som inte går att välja om man inte prenumererar. Är ni ett företag som vill klimatfinansiera i ett annat projekt hänvisar vi till vår projektportfölj på Tricorona Climate Partner AB. För beställningar på över 50 ton kan vi göra dessa manuellt.

Hur påverkar det här mig som prenumerant?

I praktiken ingenting. Vi har uppdaterat vår projektportfölj och istället för att du prenumererar på 3 olika klimatfinansieringsprojekt har vi valt ut ett vindenergiprojekt i Indien samt ett trädprojekt i Colombia som inte går att välja om du inte prenumererar. Priset för din prenumeration är densamma som innan.

Kan jag fortsätta klimatfinansiera som privatperson?

Du är varmt välkommen att fortsätta använda våra tjänster som privatperson! Vi välkomnar alla som vill använda våra tjänster. 

Kan jag fortsätta klimatkompensera som företag?

Absolut. Faktum är att en del av vår nylansering innebär en fokus från privatpersoner till små- och medelstora företag. Vill du som privatperson använda våra tjänster går det förstås också lika bra.