fbpx
Hem/Klimatkompensation/Så klimatkompenserar ni ert evenemang
  • evenemang

Så klimatkompenserar ni ert evenemang

Så klimatkompenserar ni ert evenemang

När fler och fler företag höjer ambitionsnivån i sitt klimatarbete ställer det högre krav på leverantörer av konferenser och evenemang. Utöver att sänka utsläppen och göra en insats för planeten utgör klimatkompenserade event en bra chans att visa att ni tar klimatfrågan på allvar. 

Eventkalkylatorn

Vi har tagit fram ett verktyg för att på ett enkelt och smidigt sätt kunna beräkna klimatpåverkan från event och konferenser. Verktyget är gratis att använda och kan därför användas redan i pitchstadiet för att jämföra olika alternativs klimatpåverkan. I verktyget finns det även möjlighet att klimatkompensera för hela evenemanget.  

Nedan kommer en steg-för-steg-guide som förklarar hur du använder vårt eventverktyg.

Steg 1: Antal dagar och deltagare

evenemang

För att komma igång med verktyget fyller ni i eventets namn, antal dagar eventet kommer att pågå och hur många deltagare som förväntas. Tryck sedan på ”beräkna”. Resultatet blir en uppskattad klimatpåverkan baserad på ett antal schabloner framtagna av Tricorona. Eventkalkylatorn ger klimatpåverkan från fem påverkansområden. Dessa kan ni justera i steg 2. 

Steg 2: Justera värden

Finns det mer detaljerad information om eventet kan ni specificera det genom att klicka på pilarna till höger om respektive rubrik. Vi rekommenderar att ni använder egna data i största möjligaste mån för mer precisa beräkningar. Har eventet t.ex. inte några flygresor eller hotellnätter går det att nolla dessa poster eller fylla på med andra uppgifter. Om inget annat anges så antas ett snittvärde baserat på våra tidigare beräkningar, se vår beräkningsmetodik för mer information.

Steg 3: Klimatkompensation

När ni har beräknat eventet finns möjlighet att klimatkompensera. Att minska sina växthusgasutsläpp och klimatkompensera för dem är två parallella spår. Det är svårt att snabbt minska sina utsläpp till nära noll. Därför är det bra att förhindra att utsläpp sker någon annanstans genom att klimatkompensera i certifierade projekt. I slutändan bryr sig inte planeten och klimatförändringens fysik om vem som har släppt ut mest koldioxid eller var detta skett. Det som är viktigt är faktiska, konkreta minskningar av växthusgaser. 

evenemang

Längst ner redovisas evenemangets totala uppskattade klimatpåverkan samt klimatpåverkan per deltagareTill höger om respektive kategori redovisas fördelningen av klimatpåverkan, evenemangets totala klimatpåverkan och klimatpåverkan per deltagare, som i det här fallet är 0,06 ton CO2e per person.

Väljer ni att klimatkompensera ert evenemang går det att välja mellan tre olika projekt i rullistan. Alla våra projekt är certifierade av Gold Standard och CDM. Läs mer om våra projekt

evenemang

I kassan fyller ni i era uppgifter. Orderbekräftelsen kommer till den angivna e-postadressen. I orderbekräftelsen kommer även en specifikation på er order. Den kan ni spara till kommande liknande event. Certifikatet är det som intygar er klimatkompensation och här kan ni välja att skriva t.ex. er kunds företag, namnet på ert evenemang eller en hälsning.

Klimatkompensationen går att betala via swish, betalkort eller PayPal. Fakturabetalning är möjligt för företag som kompenserar för mer än 2500 kronor.  

Läs mer:

Skapa ett hållbart event 

Verktyget är tänkt för event av typen resa till plats-mötas inkl mat och ev boende– resa från plats. Har ni ett större eller mer komplext evenemang? Kontakta oss för en eventberäkning