Om oss

Om oss

Klimatkompensera.se drivs av företaget Tricorona Climate Partner AB (TCP). TCP är ett privatägt bolag vars affärsidé är att erbjuda tjänster inom klimatområdet som bidrar till att vi når 1,5-gradersmålet.

Vad gör vi på Tricorona Climate Partner AB?

Sedan 2006 har vi erbjudit klimatkompensation och klimatrelaterade tjänster till svenska företag och myndigheter. Tricorona Climate Partner AB har kommit att bli en självklar leverantör av trovärdig klimatkompensation med högkvalitativa projekt. Under de senare åren har ett större intresse för klimatfrågan dykt upp och allt fler privatpersoner har efterfrågat ett smidigt, prisvärt och trovärdigt sätt att hantera och kompensera för sin klimatpåverkan i vardagen. Du kan läsa mer om oss här.

TCP:s eget klimatarbete

Självklart beräknar vi även vår egen klimatpåverkan och jobbar ständigt för att minska den. Då vi är ett konstorsbaserat företag med få tjänsteresor har vi en relativt liten klimatpåverkan. Våra anställda på TCP drivs av ett starkt hållbarhetsintresse och har som ambition att inte bara inspirera till ett mer hållbart samhälle på jobbet utan även privat. 

Miljömässig hållbarhet

Visionen är att alla företag tar sitt klimatansvar. Miljömässigt är vi och måste vi vara ett föredöme och alla våra affärsmässiga beslut tas till förmån för klimatnyttan. Vårt kontor är helt papperslöst, alla måltider är vegetariska och kan vi inte resa kommunalt till ett kundmöte tar vi tåget eller hyr elbil. Vi har placerat vårt kontor i närhet till kollektivtrafik för att underlätta för våra anställda att resa med låg klimatpåverkan. 

Sedan 2006 har vi tillsammans med våra kunder levererat nästan 1 miljon ton i klimatnytta ute i världen.

Detta motsvarar:

  • 645 miljoner hamburgare (nötkött) med pommes
  • Cirka två miljoner flygresor från Sverige till Rom
  • Den årliga klimatpåverkan för nästan 100 000 svenskar

Tack till alla som gjort detta möjligt! Tillsammans gör vi skillnad!