fbpx

Tidigare projekt: Karnataka Solar

Storskaligt solenergiprojekt i Indien

Globala mål

globala mål 7 8 13

Certifiering

CO2e reduktion

426 731 ton CO2e per år

Projektnummer

Gold Standard ID: 7534

Karnataka Solar tar tillvara på alla Indiens soltimmar och omvandlar dem till förnyelsebar energi. Det skapar både fossilfri el i elnätet och möjliggör för vidare utveckling i regionen.

2°C uppvärmning fram till 2030

Karnataka har ett mycket rikt djurliv, här bor 25 % av Indiens elefanter och 10 % av landets tigrar. Men både djurlivet och jordbruket är i fara på grund av klimatförändringar. Monsunregnen blir alltmer oberäkneliga, och en 2°C uppvärmning fram till 2030 hotar att förändra allt. Karnataka är den åttonde största regionen i Indien sett till befolkningsmängd och då jordbruket är beroende av regnet är det mycket sårbart för förändringar. Genom att fasa ut kolkraft och stödja övergången till förnybar energi, tar vi ett kraftfullt kliv mot att bromsa klimatförändringarnas framfart. Karnataka-projektet förhindrar årligen utsläpp av ca 425 000 ton koldioxid och bidrar till att de kommande generationerna av både människor och djur kan fortsätta att leva i harmoni med naturen.

nya jobb

Utöver klimat- och miljönyttan bidrar projektet med ekonomiska och sociala fördelar för regionen. Den allmänna infrastrukturen har förbättrats och över 30 trygga anställningar med sjukförsäkring och pension har skapats.