fbpx

Sri Balaji

Biomassakraftverk i östra Indien

Typ av projekt

Biomassa

Certifiering

CDM – Gold Standard

CO2e reduktion

29 000 ton CO2e per år

Projektnummer

UNFCCC ID: 362
Gold Standard ID: GS382

I Sri Balaji-projektet i Andra Pradesh produceras elektricitet från biomassa som samlas in från de lokala jordbruken.

Därmed bidrar projektet till både förnybar energi, arbetstillfällen på kraftverket samt extra inkomstkällor för jordbrukarna. De biomassbränslen som används för elproduktionen kommer från förnybara råvaror och består främst av risskal, halmskal, jordnötsskal och grenar från juliflora. Elen som skapas i Sri Balaji levereras ut till landets allmänna elnät och bidrar till en mer förnybar och hållbar energimix i landet.

fasta anställningar

Projektet har genererat 110 fasta heltidsanställningar varav 20 personer är anställda via projektägaren (Sri Balaji Biomass Power Ltd) och 90 personer kommer från de närliggande byarna Kadapa och Kokkiraipalli. När kraftverket byggdes levererades byggmaterialet enbart med hjälp av lokala transportföretag och det är dessa som kontinuerligt åker runt och samlar in biomassan från jordbrukarna. Det innebär att projektet har bidragit till ökade inkomster för transportföretag samt jordbrukare som säljer sin biomassa, utöver det arbete som skapats på själva anläggningen.

barn får studiemöjlighet

Greenko, som äger och driver biomassakraftverket, engagerar sig dessutom aktivt i regionens hållbara utveckling. Bland annat har de investerat 400 000 indiska rupier (ca 50 000 SEK) i ett solcellssystem till barnhemmet Maa Amma Vodi där över 50 barn bor och går i skolan. Därigenom sänks barnhemmets elkostnad, mer pengar kan användas till barnen, elförsörjningen säkras vilket i sin tur höjer kvaliteten på barnens utbildning och användandet av hållbara energikällor främjas.

gratis synundersökningar

Projektägaren, Sri Balaji Biomass Power Ltd, har även distribuerat nya matbord till skolor, anordnat gratis synundersökningar till över 200 personer samt delat ut stipender till flickor i området.

Certifieringar & globala mål